Inter Computer

Inter Computer Csoport

Cégtörténet

Cégtörténet

1989

Az Inter-Computer Kft., a jelenlegi Inter-Computer-Informatika Zrt. jogelődje, 1989-ben kezdte működését. 1990-ben elsők között lett IBM Business Partner Magyarországon.

1991 Megalakul az Inter-Hardware Service Kft.; a társaság fő tevékenysége gyártófüggetlen karbantartás.
1994 Az Inter-Computer Kft. finanszírozási tevékenységének kezdete. Számítástechnikai berendezések bérbe és lízingbe adása, máig a vállalkozás sikerének egyik kulcsa.
1997 Az Inter Computer Software Services Kft. alapításának éve. A cég szoftverfejlesztéssel, rendszerüzemeltetéssel, tanácsadással, oktatással foglalkozik.
2000 Az Inter-Hardware Service Papírtechnológia Kft. működésének kezdete. A cég Kern és Hunkeler berendezések karbantartását végzi.
2002 Az Inter-Computer-Informatika Rt. bejegyzésének éve. Az Inter-Computer Kft. magas színvonalú munkája elismeréseként „IBM Premier Business Partner” minősítést kap.
2005 Az Inter-Computer Kft. és az Inter-Computer-Informatika Rt. egyesül.
2006 Az Inter-Computer-Informatika Zrt. részvételével megalakul a RIS Informatika Kft. és az IC-Leasing GmbH.
2008 Romániában céget alapít az Inter-Hardware Service Papírtechnológia Kft.; a vállalat neve: IHS Papertechnology S.R.L.
2009 20 éves az Inter-Computer. A társaságcsoport fennállása óta üzletileg legsikeresebb évét zárja.
2010 Az Inter-Computer Csoport a gazdasági válság ellenére növelni tudta árbevételét és nyereségét; tovább javította működésének költséghatékonyságát.
2011 Az Inter-Computer-Informatika Zrt. részvényesei eladták az IHS Kft.-ben tartott üzletrészeiket.
2012 Az IC megújította IBM Premier BP minősítését; árbevételét jelentősen növelte.
2013 Az Inter-Computer eredményes évet zárt. Bővítette ügyfeleinek körét. Ismét elnyerte az IBM Magyarországi Kft. – „Az év üzleti partnere” megtisztelő kitüntetését.”
2014 A társaság májusban ünnepelte alapításának 25. évfordulóját. Bővítette szolgáltatásainak körét; jelentős, középtávú outsourcing megállapodást kötött egy nagy iparvállalattal. IBM termékek és szolgáltatások mellett, ez évtől a HP Mo. üzleti partnereként, a cég termékeit is értékesíti.
2015 A vállalatcsoport növelte forgalmát. Új cégekkel, intézményekkel gyarapította ügyfélkörét. Bővítette szakmai kompetenciáit.
2016 Az Inter-Computer-Informatika Zrt. az IBM kognitív- és felhő alapú megoldásaival bővítette szoftver kínálatát; HPE Server Gold partner címet szerzett.
2017 A cégcsoport sikeres évet zárt. Az Inter-Computer-Informatika Zrt. Lenovo szervizpartneri minősítést kapott. Az Inter-Computer-Holding Kft. pedig részesedést szerzett a PCS-System Kft.-ben, bővítve ezzel a cégcsoport több vendort érintő szakértelmét, szolgáltatásainak körét.
2018 A cégcsoportból kivált az IHS PT Kft. Az Inter-Computer-Informatika Zrt. bővíteni tudta ügyfélkörét, portfóliója újabb szoftver termékekkel gazdagodott.
2019 A cégcsoport fennállásának 30. évfordulóját az eddigi legsikeresebb üzleti évével ünnepelte. Szakértő csapata tovább bővült, melynek eredményeként IT Security konzultáció témában is készséggel áll Ügyfelei rendelkezésére.