IC Enterprise Technologies Meetups

Cloud Security online meetup

2023.
j√ļnius 6. kedd
18:00


ūüďÖ Hatodik meetupunkat j√ļnius 6-√°n a felhŇĎs biztons√°gnak szentelj√ľk.

A cloud haszn√°lat rohamos terjed√©s√©vel, annak biztons√°ga sem megker√ľlhetŇĎ k√©rd√©s. Meetupunk k√∂r√ľlj√°rja, mire kell odafigyelni egy biztons√°gos cloud kialak√≠t√°s√°n√°l, milyen eszk√∂z√∂kre √©s folyamatokra van sz√ľks√©g a cloudban haszn√°lt infrastrukt√ļra v√©delm√©re.

ūüď£ Az ingyenes meetupra jelentkezŇĎk hozz√°f√©rnek majd az online k√∂zvet√≠t√©s√ľnkh√∂z, ahol √©lŇĎben, t√∂k√©letes minŇĎs√©gben, a prezent√°ci√≥k bev√°gott k√©p√©vel lesz k√∂vethetŇĎ az esem√©ny.

ūüď£ A z√°rt k√∂zvet√≠t√©s YouTube linkj√©t a rendezv√©ny elŇĎtti napon k√ľldj√ľk ki a regisztr√°lt r√©sztvevŇĎknek, sz√°mukra a meetup felv√©telrŇĎl is visszan√©zhetŇĎ lesz!

A meetup szervezŇĎje, az Inter-Computer-Informatika Zrt. egy t√∂bb mint 30 √©ves m√ļlttal rendelkezŇĎ rendszerintegr√°tor c√©g, amely elsŇĎk k√∂z√∂tt lett Bluevoyant partner Magyarorsz√°gon. A meetupjaink c√©lja, hogy kicsit megmutassuk magunkat ebben a k√∂tetlenebb form√°ban √©s val√≥ban √©rdekes, friss, √∂nrekl√°mt√≥l mentes t√©m√°kkal gazdag√≠tsuk a hazai meetup-szubkult√ļr√°t.

A szervezŇĎk a programv√°ltoztat√°s jog√°t fenntartj√°k!


Programok

18:00 ‚Äď 18:20

AWS Security Hub és CloudWatch: centralizált biztonság és monitoring

ElŇĎad√≥: Uszov M√°rk – Alap√≠t√≥ / DevOps Engineer – DevOps H√°z

Márk DevOps szakember, a DevOps Ház egyik alapítója, aki a telekommunikációs és banki szektorban immár 10 éve dolgozik. Számtalan hazai és nemzetközi projektben vett már részt, mind a tervezésben, mind megvalósításban.

AWS Security Hub és CloudWatch: centralizált biztonság és monitoring

ElŇĎad√°somban megmutatom, hogy ezeket a rendk√≠v√ľl hat√©kony eszk√∂z√∂ket mik√©nt lehet haszn√°lni a biztons√°gi esem√©nyek pontos monitoroz√°s√°ra √©s proakt√≠v kezel√©s√©re AWS k√∂rnyezetben, illetve hogyan maximaliz√°ljuk a biztons√°got √©s hat√©konys√°got.

18:20 ‚Äď 18:40

Microsoft Sentinel avagy a mindent látó szem

ElŇĎad√≥: B√°nyai √Ārp√°d ‚Äď Technical Specialist ‚Äď Microsoft

IT biztons√°gi p√°lyafut√°s√°t 15+ √©ve kezdte a Microsoftn√°l ISA Server √©s TMG tŇĪzfal m√©rn√∂kk√©nt. Majd k√ľl√∂nb√∂zŇĎ technol√≥giai poz√≠ci√≥kban v√©gig k√∂vette a Microsoft evol√ļci√≥j√°t a IT biztons√°gi ter√ľleten a megker√ľlhetetlen platform providertŇĎl a piacvezetŇĎ profi biztons√°gi megold√°sokat sz√°ll√≠t√≥ vendorig. Jelenleg a Microsoft Biztons√°gi portf√≥li√≥j√°t evangeliz√°lja a k√∂z√©p-eur√≥pai piacokon. Kedvenc ter√ľlete a biztons√°gi automatiz√°l√°s √©s a data security.

Microsoft Sentinel avagy a mindent látó szem

M√°ra m√°r k√∂zhelly√© v√°lt, hogy minden szervezetnek sz√ľks√©ge van valamilyen biztons√°gi monitoroz√≥ eszk√∂zre. A Microsoft SIEM megold√°sa a Sentinel m√°r, kiforrott technol√≥gi√°kra √©p√≠t, de m√©gis mi√©rt v√°lasztana valaki egy cloud-native log elemzŇĎ √©s biztons√°gi automatiz√°l√≥ eszk√∂zt. Mire √©rdemes figyelni egy deploymentn√©l? Hogyan illeszthetŇĎ egy heterog√©n k√∂rnyezetben a cloud-native biztons√°gi megold√°s? Vajon alkalmas-e m√©rettŇĎl f√ľggetlen√ľl egy kisebb c√©get is kiszolg√°lni, vagy csak a nagyokra lŇĎ? Mire √©rdemes figyelni, hogy ne csak egy dr√°ga j√°t√©kszerk√©nt porosodjon a sarokban, hanem kihozzuk belŇĎle a potenci√°lt. Milyen skill sz√ľks√©ges ennek elsaj√°t√≠t√°s√°hoz √©s mi√©rt √©rdemes szak√©rtŇĎk√©nt elm√©lyedni ezen a ter√ľleten? A mellett a Microsoft jelenleg has√≠t az AI beruh√°z√°sokban √©s innov√°ci√≥kban, hogyan profit√°l ebbŇĎl a biztons√°gi log elemz√©s. Ez elŇĎad√°st ilyen √©s ehhez hasonl√≥ t√©m√°k boncolgat√°s√°val fŇĪszerezz√ľk.

18:40 ‚Äď 19:00

Hogyan √©p√≠ts√ľnk SOC-ot a cloudban?

ElŇĎad√≥: Egyed P√©ter – Director of SOC ‚Äď BlueVoyant

P√©ter egy igazi cybersecurity geek, minden √©rdekli, ami a t√©m√°val kapcsolatos. Mi sem bizony√≠tja ezt jobban, mint hogy t√∂bb mint 15 √©ve ŇĪzi ezt az ipart √©s ezalatt volt alkalma minden sz√≠nŇĪ csapat (Red / Blue / Purple) munk√°j√°ba belefolyni. Hobbija a szakm√°ja, de amikor nem ezt ŇĪzi, akkor az IT -hoz k√∂zel √°ll√≥, m√°s ter√ľleteket sem vet meg, mint pl a kompetit√≠v vide√≥j√°t√©kok.

Hogyan √©p√≠ts√ľnk SOC -ot a cloudban?

P√©ter elŇĎad√°sa sor√°n bemutatja, hogyan √©p√ľl fel egy olyan SOC, aminek a k√ľldet√©se, hogy a cloudba sz√ľletett, cloudban jelen l√©vŇĎ vagy cloudba v√°gy√≥ v√°llalatok infrastrukt√ļr√°it megv√©dje a fenyeget√©sektŇĎl, end-to-end. A k√ľldet√©s jelleg√©bŇĎl ad√≥d√≥an maga a SOC sem mŇĪk√∂dhet m√°shol, csak √©s kiz√°r√≥lag a felhŇĎkben.

19:00 ‚Äď 19:20

Hogyan kezelj√ľnk egy kiberbiztons√°gi esem√©nyt felhŇĎs k√∂rnyezetben – Esettanulm√°ny

ElŇĎad√≥: Bogn√°r Attila – SOC Team Lead ‚Äď BlueVoyant

A BlueVoyant-n√°l t√∂lt√∂tt 1.5 √©vben t√∂bb mint 16 ezer kivizsg√°lt kiberbiztons√°gi esem√©nnyel a h√°ta m√∂g√∂tt, jelenleg az egyik High-Impact SOC csapat vezetŇĎje. Koll√©g√°ival napi szinten t√∂bb sz√°z incidenst vizsg√°l ki. A munka √©s az √ľgyf√©l √°llom√°ny jelleg√©bŇĎl fakad√≥an minden h√©tre jut legal√°bb egy magas/kritikus priorit√°s√ļ esem√©ny.

Hogyan kezelj√ľnk egy kiberbiztons√°gi esem√©nyt felhŇĎs k√∂rnyezetben – Esettanulm√°ny

Az elŇĎad√°s c√©lja, hogy megmutassa, hogyan lehet biztons√°gosan haszn√°lni a felhŇĎalap√ļ szolg√°ltat√°sokat, √©s hogyan lehet felk√©sz√ľlni egy esetleges kiberbiztons√°gi t√°mad√°sra. Az elŇĎad√≥ √©rthetŇĎ nyelven fogja elmagyar√°zni a kiberbiztons√°gi fenyeget√©seket, √©s bemutatja, hogy milyen l√©p√©seket lehet tenni a biztons√°gosabb internetez√©s √©rdek√©ben. Az esettanulm√°ny seg√≠ts√©g√©vel a r√©sztvevŇĎk megismerhetik a kiberbiztons√°gi esem√©nyek lehets√©ges kimeneteleit, √©s megtudhatj√°k, hogy hogyan lehet cs√∂kkenteni a kock√°zatokat. Az elŇĎad√°sban bemutatott gyakorlati tan√°csok √©s javaslatok mindenki sz√°m√°ra hasznosak lehetnek, aki biztons√°gosabban szeretn√© haszn√°lni az eszk√∂zeit. Ha te is szeretn√©l t√∂bbet megtudni a felhŇĎalap√ļ kiberbiztons√°gr√≥l, akkor ne hagyd ki ezt az √©rdekes √©s hasznos elŇĎad√°st!


Regisztráció
    Kapcsolat

    rendezveny@hwsw.hu